COMUNICAT PARROQUIAL: misses, funerals i altres celebracions litúrgiques

A partir de la setmana pròxima, les parròquies de Son Carrió, Sant Llorenç i Son Servera tornaran a obrir les portes al públic per a les celebracions litúrgiques, amb l’horari propi d’estiu. En conseqüència,
a Son Carrió📍 començarem el dilluns 11 (19:30 h); a Sant Llorenç, el dimarts 12 (19:30 h); i a Son Servera, el dilluns 11 (20:30 h). L’horari del diumenge matí queda igual i a Son Carrió el dissabte la missa passa a les 18:30 h. Aquests horaris d’estiu estaran penjats, com sempre, als taulons d’anuncis.

Després d’uns dos mesos de confinament estricte, tots hem començat un procés cap a la “nova normalitat” (sic). Per aquest motiu, l’activitat parroquial tornarà a reactivar-se, encara que de manera modesta, tenint en compte els següents punts, amb l’esperança de que tots podrem tornar ben prest a la “normal normalitat”:

1) Es guardaran totes les mesures higièniques i sanitàries oportunes i de sentit comú: no hi haurà aigua beneïda a les piles, no es donarà la pau a la missa, es mantindrà la distància de seguretat interpersonal de 2 metres, no es podran tocar ni besar les imatges de la Mare de Déu, dels Sants o del Sant Crist, el capellà es rentarà les mans abans de donar la comunió, etc.

2) Mentre duri la fase 1 del desconfinament, l’aforament del temple només pot ser del 33%, i, el 25 de maig, quan comencem la fase 2, del 50%.

3) Podrem celebrar, en conseqüència, les misses funerals, però, per evitar aglomeracions de persones i respectar aquests aforaments, mentre duri aquest període de crisi sanitària, no ens quedarà més remei que evitar donar el condol als familiars del difunt dins el temple parroquial; al final de la celebració, el capellà el donarà des de l’altar en nom de tot el poble. En els funerals, temporalment tampoc cantarà el cor parroquial.

4) Al principi de la pandèmia, vaig pensar que podria fer un funeral conjunt per tots els difunts que hi ha hagut fins ara, però és evident que, degut a la situació actual, no es podrà fer de forma conjunta, sinó individual. Així doncs, els familiars que vulguin fer una missa funeral, basta que em telefonin per posar una data a la celebració.

5) Es podran fer totes les altres celebracions litúrgiques, com són els baptismes, les comunions o les noces, sempre respectant, evidentment, les mateixes normes sanitàries.

6) En concret, els pares dels nins que han de combregar enguany podran canviar la data de la Primera Comunió al mes i al dia que els hi vagi millor (de dilluns a diumenge), sempre i quan la disponibilitat de l’agenda ho permeti; basta que em telefonin per efectuar el canvi de data.

7) Finalment, per l’any pròxim, les dates de Primera Comunió seran també lliures, quedant, així, suprimits els torns obligatoris; de la mateixa manera, els pares em podran proposar lliurement el dia que trobin millor per apuntar a l’agenda parroquial.
Jaume Mercant

SANT ANTONI SON CARRIÓ

Ja podeu consultar el cartell de Sant Antoni d’enguany que han dissenyat els alumnes de l’escola de Son Carrió👺
AVÍS: El fogueró de l’APIMA serà el DIMECRES DIA 15 i no el dijous dia 16 ja que no hi ha escola.

Continua llegint

MISSA PER LES VÍCTIMES DE LA TORRENTADA

Dimecres, dia 9 d’octubre, celebrarem misses en memòria i sufragi per l’etern descans de les víctimes de la Torrentada, en el primer aniversari:

– A Son Carrió a les 19:00 h.
– A Sant Llorenç a les 20:15 h.

Que les vegem a totes en el Cel.

Catequesi de Primera Comunió a Son Carrió

DILLUNS, DIA 21 D’OCTUBRE a les 19:45 h.
Reunió de pares i inscripció dels nins:
(Les fulles d’inscripció es poden recollir de les tauletes de l’església.)

DIMECRES, DIA 30 D’OCTUBRE de 18:00 h. a 19:30 h.
Primer dia de catequesi

DESFILADA DE CAPARROTS I GEGANTS-FESTA DE SANT MIQUEL

Son Carrió s’ha omplit de gegants i caparrots aquest diumenge horabaixa, en Jaume Bassa, delegat de Son Carrió i encarregat del grup de caparrots carrioners ha convidat els gegants i caparrots de Sant Llorenç i els d’Artà, han desfilat pels carrers del poble amb els xeremiers des Puig de sa Font, seguits per una comitiva de grans i petits, a la plaça de l’església els caparrots carrioners han fet un ball abans de la missa.

Les festes de Sant Miquel de Son Carrió han acabat amb la missa solemne, oficiada pel Bisbe de Mallorca, Monsenyor Sebastià Taltavull i el Rector Jaume Mercant. A la sortida de missa un petit refresc a càrrec de l’associació de veïnats i el darrer ball dels gegants de Sant Llorenç i els caparrots de Son Carrió i Artà, acompanyats pels xeremiers des Puig de sa Font. Molts d’anys a tots els Miquels, Miqueles, Rafels, Rafeles, Gabriels i Gabrieles.

https://photos.app.goo.gl/Myy4G3LkgbbfXcSx6

https://photos.app.goo.gl/B9gEyEXFtc7jhTJB9

SOPAR A LA FRESCA

La plaça de l’església i el carrer Major han quedat ben plens aquest dissabte, sopar a la fresca en companyia, bon menjar i música és una bona manera de passar el vespre. La 3ª edat ha pogut gaudir del sopar preparat per n’Esteve de la Salle i després del sopar han rifat cossiols i un quadre donat per na Margarita Genovard amb els nºs dels tiquets del sopar.

L’associació de veïnats també ha fet una rifa per ajudar a sufragar les obres del Retaule de l’església, els regals han estat cedits per diferents comerços, empreses, bars i restaurants de carrioners. Moltes gràcies per participar. Podeu veure totes les fotos aquí👇

https://photos.app.goo.gl/ETZPGTTqdwbbwZ7t7