Campanya sobre la triquinosi en la matança

El Govern de les Illes Balears, Conselleria de Salut, Família i Benestar Social, amb l’objectiu d’oferir una major seguretat alimentaria i en compliment de la normativa comunitària al respecte, estableix unes normes per al control sanitari d’animals de l’espècie porcina que es destinen al consum privat, decret 34/2009 de dia 19 de juny de 2009.

En aquest sentit el nostre Ajuntament col·laborarà amb el Govern de les Illes Balears en l’autorització, organització i desenvolupament de la campanya de matances.

La campanya va des de l’1 de novembre de 2011 fins al 30 de març de 2012.

Tots i totes els què hagueu de fer matances, abans heu de passar per l’Ajuntament, delegació de Son Carrió o delegació de sa Coma a recollir el material per a la presa de mostres.

Per tal d’evitar el màxim de molèsties, una vegada recollides les mostres segons les instruccions que us hauran facilitat des de l’Ajuntament, les podreu presentar els dilluns de 8:30 a 10h al mateix lloc de la recollida del material i les faran arribar al manescal pertinent. Si les matances s’han de realitzar entre setmana, les mostres hauran de ser presentades pels mateixos interessats a un dels veterinaris del llistat de col·laboradors que se’ls facilitarà.

Cada mostra tindrà un cost de 20 euros que serà subvencionat per l’Ajuntament amb un 50% corresponent al salari del veterinari.

Amb les mostres es proporcionarà les dades personals de qui entrega la mostra com el nom i llinatges, DNI, adreça i número de telèfon de contacte.

Recordar-vos de la importància de complir la normativa ja que el Govern Balear, per no presentació de les mostres està sancionant amb multes d’entre 3.000 i 6.000 euros.

És molt important que no es consumeixi carn crua ni embotits no sotmesos a tractament tèrmic abans de l’obtenció del resultat analític.

Telèfon de contacte 971838393. Per a més informació podeu consultar la pàgina www.lasalutentot.org/triquina/inicio.html

Aquí teniu el Tríptic Informatiu: Tríptic