TAST DE MEL

Èxit de participació al tast de mel del dimarts a vespre, en Bartomeu Gual (apicultura Son Frare i president de la marca garantia “ÉSMEL”) ha fet una interessant explicació de les classes de mel que hi ha a Mallorca, la seva composició, propietats i tast.

La mel és un aliment viu i es recomana el seu consum a infants a partir d’un any. Està formada per grans de pol·len, que és la proteïna i el que li dóna l’aroma i el gust a la mel, el pròpolis, substància gomosa que les abelles empren per a tapar esquerdes, té grans propietats anti microbianes, anti inflamatòries i potencia el sistema immune i també té sucres.

La mel artesana es diferencia de la industrial perquè conserva tots els nutrients, la industrial se sotmet a altes temperatures perquè no cristal·litzi i quasi bé només en queda el sucre, perdent les seves propietats i l’aroma. 
La mel bona ha de ser neta i no fer capes, la humitat tampoc li va bé, la mel mallorquina té un grau d’humitat correcte i està molt ben considerada a Europa.

A Mallorca hi ha mel d’ametler, de garrover, de diferents flors, que és la de maig, de taronger… la varietat de flors és el que la fa tan especial, els monocultius són la mort de les abelles i la mel, a més dels insecticides i altres factors. La mel de primavera és de color més clar que la de tardor.

Per acabar hem fet un tast de mel d’ametler, de maig i de garrover, comprovant l’aroma, el gust i la textura. Tot un món el de les abelles i la mel que dóna per fer-ne més xerrades.

Fotos del Tast de Mel