Conferència sobre educació a Son Carrió

Presentació de la Delegada de Son Carrió

Dia 30 de novembre la filòloga Carme Fleta vingué a impartir la conferència: ‘L’educació, eina transformadora’ convidada pel departament d’educació de l’Ajuntament de Sant Llorenç amb un gran èxit de públic.

La sala polivalent de la UBS ens quedà petita, més de 85 persones entre mestres, pares, mares, padrins i padrines, estudiants i gent en general han omplit la sala per gaudir durant dues hores, que s’han fet curtes, d’una lliçó magistral sobre educació. La regidora d’educació i Delegada de Son Carrió, Maria Montserrat Rosselló ha presentat la conferenciant, amb l’assistència del batle, Mateu Puigròs i altres regidors.
Na Carme Fleta és llicenciada en filologia castellana, experta en comunicació i llenguatge i formadora del professorat, entre altres mèrits.
Parlà de la necessitat d’educar per a transformar, dels canvis necessaris per encarar el segle XXI, ensenyar per tal que els nins/es assoleixin competències de comunicació i llenguatge, de treball en equip, d’autonomia. Competències que no són tangibles en unes fitxes, però que són capaces d’ensenyar a pensar críticament per aconseguir respostes creatives i persones amb intel·ligència emocional, amb empatia; amb la comprensió necessària per analitzar i avaluar les situacions quotidianes i trobar les respostes i solucions idònies. Seguint el ritme de cadascú, ja que ningú té el mateix, tractant l’individu com a individu i no des de la comparació amb els altres i aconseguint el màxim del potencial de cada persona.
En definitiva, només des de l’educació és possible formar els ciutadans del futur i és necessari un canvi de model que impliqui mestres, pares i tothom en general. ‘La intel·ligència sense entusiasme no brilla’ (Ortega i Gasset)

Na Carmen Fleta durant la Conferència

Vista del públic

la sala es quedà petita