XXVII FIRA RAMADERA

Aquest diumenge s’ha celebrat la XXVII edició de la fira ramadera de Son Carrió amb molts de visitants que no s’han volgut perdre el darrer dia de les festes patronals. La protagonista de la fira d’enguany ha estat l’abella mallorquina amb la mel i altres productes derivats.
Al matí el ball dels caparrots amb els xeremiers del Puig de sa Font a la plaça de l’església, seguidament han acompanyat les autoritats a la plaça de ca n’Apol.lònia on hi havia els expositors d’abelles i mel, gastronomia i activitats.
S’han atorgat els premis del IX concurs morfològic de l’ovella mallorquina a les ovelles de Son Perot, de n’Esteva de sa Carrotja, de Mirabò i d’en Xurí, els premis locals han estat per a na Miranda Crespí i el carrioner Joan Galmés. Han fet entrega dels premis les autoritats amb la manescal Maria Antònia Espinosa.

Altres actes que s’han pogut gaudir durant el dia han estat la III cata de vi del restaurant es Torrent, l’exhibició de crawler 4×4 organitzat pel Trial RC Mallorca, l’actuació dels castellers al.lots de Llevant, la batucada Bloco Ayan i el ball de bot amb l’Agrupació Sa Torre, a més de les atraccions de la fira i els estands amb productes artesans i gastronòmics.

Un dia ben complet que ha estat mel d’abella🐝Molts d’anys.
Si teniu un moment podeu veure totes les fotos aquí👇

https://photos.app.goo.gl/eyzWqVx64mMjoF8r5

 

XXXI TORRADA POPULAR

Més de 900 persones han vingut a torrar el divendres a Son Carrió, bon ambient i molta participació. El 50% del total recaptat serà a benefici de l’associació “Mallorca sense fam” acte seguit ball i marxa amb els grups: orquestra Aquarius, Val-9, Ipops i Toninaina fins ben entrada la nit.
Gràcies a totes les persones que han col.laborat.
Podeu veure totes les fotos aquí👇

FESTIVAL HI-FI

El dijous a vespre els nins i nines de Son Carrió es convertiren en petits artistes per un vespre, gràcies a la feinada dels monitors i monitores voluntaris que any rere any assagen els balls. L’APIMA de Son Carrió coordina i organitza aquest festival tan emblemàtic. Enhorabona a totes les persones participants que ho fan possible i en especial als al.lots de 6è, mestres de cerimònia.

FESTA DEL PATRÓ A SON CARRIÓ

Dia 8 de maig és festa grossa a Son Carrió, a més del dinar de la 3ª edat es celebra la missa solemne en honor al Patró Sant Miquel, enguany ha presidit la missa Monsenyor Sebastià Taltavull, Bisbe de Mallorca amb el rector Jaume Mercant. En sortir de missa un petit refrigeri preparat per l’associació de veïnats per a tots els assistents i les autoritats.
A continuació Ball dels caparrots carrioners acompanyats pels xeremiers del Puig de sa Font a la plaça de l’església.
Finalment per acabar la festa, nit d’humor amb Agustín El Casta que amb el seu espectacle “es cosa de mujeres”, ha omplit el poliesportiu amb més de 1000 persones.

FOTOS DE LA FESTA DEL PATRÓ

DINAR 3ª EDAT – FESTA DEL PATRÓ

Dia 8 de maig, festa del Patró Sant Miquel de Son Carrió, ha tingut lloc el dinar de l’Associació de la 3a edat amb 200 convidats, l’associació de veïnats i l’ajuntament de Sant Llorenç hi han col.laborat. Després de dinar, ball amb el grup Mar Blau. Molts d’anys. Podeu veure totes les fotos aquí👇https://photos.app.goo.gl/HYcxqU4Jgq5XkZEd9

TAST DE MEL

Èxit de participació al tast de mel del dimarts a vespre, en Bartomeu Gual (apicultura Son Frare i president de la marca garantia “ÉSMEL”) ha fet una interessant explicació de les classes de mel que hi ha a Mallorca, la seva composició, propietats i tast.

La mel és un aliment viu i es recomana el seu consum a infants a partir d’un any. Està formada per grans de pol·len, que és la proteïna i el que li dóna l’aroma i el gust a la mel, el pròpolis, substància gomosa que les abelles empren per a tapar esquerdes, té grans propietats anti microbianes, anti inflamatòries i potencia el sistema immune i també té sucres.

La mel artesana es diferencia de la industrial perquè conserva tots els nutrients, la industrial se sotmet a altes temperatures perquè no cristal·litzi i quasi bé només en queda el sucre, perdent les seves propietats i l’aroma. 
La mel bona ha de ser neta i no fer capes, la humitat tampoc li va bé, la mel mallorquina té un grau d’humitat correcte i està molt ben considerada a Europa.

A Mallorca hi ha mel d’ametler, de garrover, de diferents flors, que és la de maig, de taronger… la varietat de flors és el que la fa tan especial, els monocultius són la mort de les abelles i la mel, a més dels insecticides i altres factors. La mel de primavera és de color més clar que la de tardor.

Per acabar hem fet un tast de mel d’ametler, de maig i de garrover, comprovant l’aroma, el gust i la textura. Tot un món el de les abelles i la mel que dóna per fer-ne més xerrades.

Fotos del Tast de Mel